Daniel Andersson är nyvald ordförande för Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun. Foto: Socialdemokraterna /SVT

Han är Socialdemokraternas nye ordförande i Lindesberg

Publicerad

På onsdagskvällen valdes en ny ordförande för Socialdemokraterna i Lindesberg. Han är född och uppvuxen i Frövi och säger sig brinna för föreningsliv och sociala frågor.

Det blir 30-årige Daniel Andersson från Frövi som nu axlar rollen som ordförande för Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun. Detta efter att tidigare ordföranden Bengt Storbacka efter nio år lämnade posten. Det stod klart efter partiets årsmöte på onsdagskvällen.

– Jag är jättestolt. Det här är det finaste uppdrag man kan ha. Att få medlemmarnas förtroende att leda det största partiet i kommunen, säger Daniel Andersson (S).

Ung med erfarenhet

Han har som vice ordförande under ett års tid haft gott om tid att förbereda sig för uppdraget. Politiskt engagerad har han varit i sex års tid och har suttit i S-beredningen lokalt i Frövi. Han har dessutom suttit i arbetarekommunen ett par års tid, som han nu alltså är ordförande för.

Redo för dialog

Andersson är även ersättare i distriktsstyrelsen i Örebro län. För närvarande är han tjänstledig från sitt arbete som fritidsledare för att helhjärtat ägna sig åt politiken. Där det finns att göra, enligt honom själv:

– Jag ser att det finns utmaningar i samhället när det gäller politiska dialoger. Jag känner väl att vi ibland skulle behöva vara mer tydliga i vad vi vill rikta in oss på och vilka områden vi specifikt vill utveckla. För politik är inte så avancerat som man ibland vill få det att framstå som. Det är dessutom ganska roligt att få vara med och påverka och utveckla. Jag skulle vilja se lite mera deltagande vad gäller de politiska besluten och medborgarnas inflytande. Att de få vara med och tycka till, säger Daniel Andersson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.