George Papachristou

Tränaren måste lämna Kif Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Kif Örebro meddelar idag att huvudtränaren George Papachristou kommer lämna sitt uppdrag. Beslutet är en del av en större omorganisation.

– Föreningen har tagit beslutet vidta åtgärder och göra förändringar i organisationen, säger KIF Örebros ordförande Charlotta Nordenberg i ett pressmeddelande.

Papachristou började som huvudtränare för Kif Örebro i november 2015, och nu går alltså han och Kif Örebro skilda vägar. Enligt föreningen beror beslutet på att Kif har svåra ekonomiska förhållanden och att man därför måste göra en organisationsförändring.

”Sökt gemensam lösning”

Enligt Anders Nilsson, Kif Örebros klubbchef, är beslutet gemensamt fattat, och han säger att stämningen är fortsatt god.

– Vi har gemensamt jobbat för att hitta en bra lösning för båda parter. Den här gången landade vi i ett ömsesidigt beslut att gå den här vägen.

– George har gjort ett jättebra jobb under sina år i klubben och jag är övertygad om att han kommer att bli en stor tillgång för den klubb han kommer till härnäst.

George Papachristou har tidigare varit talangansvarig i klubben, men kommer inte vara med i föreningen heller i någon annan position.

– Det verkar inte så i nuläget, men vi får se lite hur det kommer utvecklas, säger Anders Nilsson.

Organisationsförändringen innebär att också den assisterande tränaren Julian Lundberg lämnar föreningen.

Nytt upplägg presenteras nästa vecka

Kif Örebro uppger att de kommer att presentera en ny organisation nästa vecka. Än så länge är det alltså oklart vem som kommer bli klubbens nya huvudtränare.

Anders Nilsson säger att förändringen förhoppningsvis kommer medföra ekonomiska förbättringar, på vilket sätt vill han inte säga än.

– Det kommer visa sig när vi har bestämt mer hur den nya organisationen kommer se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.