Foto: Thomas Wedin /SVT

Händer och hjärta i samspel

Uppdaterad
Publicerad

Han började boxas som 13-åring. Nu är han 18 år och förra året blev han svensk juniormästare. För Ismail har det alltid handlat om att göra saker som man älskar och med hjärtat.

– Det häftigaste med boxningen är ju adrenalinkicken. Känslan att vinna är obeskrivlig, och man får se resultat av all den träning som man lägger ner, säger Ismail.

SVT Play: Se hela inslaget

Tränar mycket

Och han tränar hårt. Inför matcher kan det bli två pass om dagen och löpträning på kvällarna. Men alla har inte alltid varit så imponerade av hans idrottande.

Vad tycker familjen om att du boxas?

– Haha, ja farsan var lite emot det i början, för det var mycket blåtiror och skador i starten, men just nu stöttar han mig jättemycket och han tycker att det är bra att jag tränar, säger Ismail.

Boxningsgala i Örebro

 I helgen kommer det att anordnas en boxningsgala i Örebro, och där ska Ismail gå en match mot Sam Rahimi från Göteborg som han tidigare besegrat.

– Det är ju så klart mycket press genom att det är på hemmaplan, men jag är i den bästa form som jag någonsin varit i, så det kan bara bli vinst, säger Ismail.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.