Här är Lena Baastads nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

I december förra året kom chockbeskedet att kommunalrådet Lena Baastad (S) lämnar politiken. Idag presenterar hon sin nya arbetsgivare, bolaget Gaia Leadership.

I december förra året kom chockbeskedet att kommunalrådet Lena Baastad (S) lämnar politiken. Idag presenterar hon sin nya arbetsgivare – bolaget Gaia Leadership.

Det var Lena Baastad som tog kontakt med Gaia Leadership berättar hon.

–  När jag kände att det var dags att lämna politiken och prova något nytt så funderade jag på vad jag ville jobba med. Jag vill jobba med utveckling och ledarskap för att på det sättet vara med och påverka samhället och jag kände till Gaia Leadership och tyckte deras arbetssätt verkade intressant, säger Lena Baastad till SVT Nyheter Örebro.

”En del resor”

Företaget har Sverigekontor i Stockholm och Malmö.

–  Men jag kommer att bli kvar i Örebro och Vintrosa men det blir nog en hel del resor, säger Lena Baastad.

På företaget kommer hon att jobba med ledning, coachning och utveckling.

– Fast eftersom jag inte börjat än vet jag inte exakt hur arbetsdagarna kommer att se ut, säger Lena Baastad.

”Roligt att få chansen”

Bolaget grundades 1999 och består av omkring 50 konsulter. Lena Baastad kommer att börja som ny partner under våren.

– Mina år som ledare i kommunsektorn har gett mig många värdefulla erfarenheter och kunskaper om hur ett utvecklingsarbete bedrivs i stora komplexa organisationer, därför känns det  inspirerande och roligt att få chansen att anta en ny utmaning i mitt arbetsliv som partner i Gaia, säger Lena Baastad i ett pressmeddelandet.

S-toppen tillika socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin kommenterade tidigt Baastads nya jobb.

– Jag vet att det är ett bra jobb, sa hon då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.