Sågar placeringen: ”Svårt att se elva städer som är bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns de som är kritiska till att Örebro hamnade på en 12:e plats på SBI-listan. Pontus Gustafsson, general manager för Örebro Hockey, tycker att staden borde ligga högre.

Ännu har inte SVT Sport gått ut med de 10 bästa städerna på listan. Resultatet kommer offentliggöras successivt fram tills på söndag, då ettan och tvåan koras.

– Jag har svårt att se att det finns elva städer som är bättre än Örebro i idrott, säger Pontus Gustafsson.

Sveriges bästa idrottsstad 2014

Varför har du svårt att se det?

– Med tanke på den bredd och topp vi har på idrotten i Örebro, svarar han och nämner Örebro Hockeys deltagande i SHL, ÖSK i fotbollsallsvenskan och Kif Örebro i damallsvenskan.

Hoppas på klättring

Pontus Gustafsson tycker det är naturligt att staden är tillbaka på listan och hoppas på att man klättrar de kommande åren.

Örebro blev utsedd till Sveriges bästa idrottsstad 2011. Därefter blev det utförsbacke för många lokala lag. Bland annat åkte ÖSK Fotboll ur Allsvenskan och damerna i ÖSK innebandy och ÖSK handboll rasade ur elitserien.

– Det var lite förbannelsens pris och har ju blivit det för flera städer som har fått det efter oss, säger Gustafsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sveriges bästa idrottsstad 2014

Mer i ämnet