Hundratusentals följer honom

Publicerad

På lite mer än ett år har Christoffer Collin från Karlskoga fått hundratusentals hängivna fans som följer varje bild han lägger upp på nätet.

– Jag går mycket på känsla när jag fotar. Jag tänker inte så mycket på gyllene snittet eller komposition överhuvudtaget.

Christoffer Collin började fota naturbilder lite på skoj. Han lade upp några bilder på bilddelningssajten Instagram. Några gillade vad de såg och spred vidare. Och det ena gav det andra. Nu har han fått ställa ut sina fotografier och han har valts till en av Karlskogas ambassadörer.

Nätkändisarna i Tvärsnytt

– En klar majoritet är ju faktiskt Karlskogabilder. Vi har ju det fina läget vid sjön och jättemånga solnedgångar över vatten. Jag uppskattar naturen och skogen här.

Snart 270 000 följare

Christoffer Collin som kallar sig för @wisslaren tillhör en av dem som fått en stor skara efterföljare på sociala medier. Han får nya följare varje vecka och snart är han uppe i 270 000 följare. En av dem är bland annat den amerikanska programledaren Tyra Banks. Och för att nå ut tror Christoffer att det är viktigt att vara aktiv på det forum man trivs.

– Så länge man inte blir sedd så vet ju ingen om att man finns. I början får man nog titta runt på andra konton genom att gilla och kommentera, sen kan man ju alltid använda sig av ”hashtags” och kategorisera in bilderna i kategorier man tycker passar.

Kommer fortsätta fota

Det senaste året har varit omvälvande för Christoffer och han har synts i de flesta lokalmedierna. Och även om fotandet tar en del tid så har han inga planer på att sluta.

– Jag kommer att fortsätta att fota. Det är så himla roligt. Det ger mig väldigt mycket. Sen vart jag kommer ta vägen om ett år har jag ingen aning om. Om någon hade frågat mig för ett år sen var jag skulle vara idag skulle jag aldrig tro den.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nätkändisarna i Tvärsnytt

Mer i ämnet