Frustrationen har varit stor bland de hyresgäster som bor i fastigheter som ägs av hyresvärden som inte betalat el och vatten. Arkivbild. Foto: TT

Hyresgäst: ”Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen berättade SVT att en fastighetsägare i Askersunds kommun inte har betalat sina räkningar under ett års tid, något som gjort att personens hyresgäster riskerar att förlora både el och vatten. Nu kommenterar en av hyresgästerna situationen.

På fredag kommer Hyresnämnden fatta beslut om huruvida Askersundsbostäder kan ta över ansvaret för och förvalta den berörda fastigheten.

Fram till dess är framtiden för fastigheten alltså fortfarande osäker, men elbolaget har gått med på att fortsätta leverera el till dess att parterna förhoppningsvis kommit överens om en lösning.

Hyresgästerna inte förvånade

Men samtidigt är en av hyresgästerna i området inte alls förvånad över att den här situationen uppstått.

– Vi gick nästan bara och väntade på det här. Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända. Vi är så vana att han inte bryr sig om det här stället. Men självklart ska det inte vara såhär, säger Maria Eriksson som bor i en av de berörda fastigheterna.

Svarar inte i telefon

Enligt Maria är det elva hushåll som drabbats av situationen.

Har fastighetsägaren kontakta er och bett om ursäkt?

– Herregud nej. Han har inte sagt någonting alls. Han svarar inte ens om man ringer och har inte gjort det på flera år, säger hon.

Har ändå fått stöd

Maria vill istället passa på att tacka Hyresgästföreningen för allt stöd.

– De har varit helt fantastiska och är verkligen guld värda, säger Maria Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.