”Det känns spännande och utmanande” säger Chris Kläfford inför första fredagsfinalen. Foto: Bob Linger

Idol-Chris har stödet från Lindesberg med sig i fredagsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Förra fredagen tog Lindesbergaren Chris kläfford ett stort kliv i sin idolresa.

– Jag försöker sjunga på lite allt möjligt, säger han om uppladdningen inför den första fredagsfinalen.

Han har skrivit egna låtar och spelat covers på krogar. Nu uppträder han på scen framför TV-kameror inför en stor publik hemma i sofforna.

Hans medverkan i TV-programmet idol tog ännu ett kliv förra fredagen då han gick vidare från kvalet. Nu är Lindesbergaren Christoffer Kläfford en av de tio finalister som på fredagskvällen ska inta den stora scenen.

Idolfebern i Lindesberg

– Det är skitkul! En skön utmaning för en själv med att få göra detta, det är både utvecklande och skönt, säger Christoffer när SVT Nyheter Örebro pratar med honom på torsdagen.

Tema fredagsparty

På fredag väntar alltså den första finalen med ett tema som ligger lite utanför Chris vanliga område.

– Patryfredag. Det känns spännande och utmanande eftersom det inte är min genre men jag tycker jag fick en bra låt som jag ska försöka göra rättvisa.

Stort stöd

Vännen och förrförra årets vinnare av Idol, Martin Almgren- som också kommer från Lindesberg, har hört av sig och gratulerat. Och stödet från Lindesberg är med Chris när han går upp på scenen på fredag.

– Jättebra stöd. De har ju startat grupper på Facebook och jag tror det ska tryckas någon pralin med mitt ansikte på, har jag hört.

Försöker slappna av

Hur laddar du inför fredagskvällen?

– Jag ska bara försöka slappna av och inte sjunga för mycket på samma låt, då är det nog lättare att tappa bort sig. Jag försöker sjunga på lite allt möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idolfebern i Lindesberg

Mer i ämnet