Foto: Arkivbild / TT / Fredrik Persson

”Jag är otroligt stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev KIF Örebros spelare Lisa Dahlkvist som i går lade den avgörande straffen i OS-matchen mot Brasilien. Nu väntar finalmatchen mot Tyskland på fredag, och hemma i Sverige firar i dag en stolt Sven Dahlkvist sin dotters, och nationens, framgång.

– Jag är verkligen otroligt stolt. Det här är stort, säger Sven Dahlkvist till SVT Nyheter Örebro under onsdagsmorgonen.

Det här var andra gången Lisa Dahlkvist avgjorde matchens utgång i Sveriges OS-resa. Även om pressen på Dahlkvists axlar var skyhög under tisdagens match mot Brasilien så kickade hon med lätthet och bravur in det avgörande målet som nu tar Sverige hela vägen till OS-final.

”Skräckblandad förtjusning”

– Man tror knappt att det är sant. Det var med skräckblandad förtjusning som jag följde straffläggningen i går. Jag ser fram emot finalmatchen nu på fredag, säger Sven Dahlkvist.

Här finns en tv-intervju med Sven Dahlkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.