Foto: SVT

”Jag gillar när det är kokhett”

Uppdaterad
Publicerad

#Solstolen har denna gång landat framför fötterna på komikern och kulturarbetaren Peter Wahlbeck. SVT Örebro träffar honom i centrala Örebro när är på besök med en konstutställning för att ställa några snabba sommarfrågor.

Peter Wahlbeck tycker att det bästa med sommaren är att det är varmt, att man får vara ledig och gå med kortbyxor.

– Jag gillar när man går i skogen på sommar, när det är riktigt varmt. När det är kokhett så att granarna svettas och man får känna grandoften.

#solstolen

Wahlbeck har varit i Örebro många gånger och delar med sig av ett av sina minnen från trakten.

– Jag var här när SSU fyllde 70 år. Då kom en frigid feminist och säger ”du är inte rolig”, och så bara dog hela festen. Och jag fick ta hela skulden. Sen tror jag att de skämmdes, SSU, säger han och skrattar.

Det här är #Solstolen

Sommaren. Där har ni den röda tråden i SVT Örebros sommarserie #Solstolen.

I den sätter vi rikskändisar, både från Örebro län och som är på tillfälligt besök här, för att prata om just sommaren. När kändisen suttit i stolen ska den signeras med en autograf.

Serien kommer du kunna följa under sommaren i våra sändningar och på webben.

I slutet av sommaren kommer vi att utse sommarens bästa tittarbild. Den personen kommer att vinna #Solstolen med alla kändisarnas autografer.

Glöm inte att mejla in dina bästa sommar- eller nyhetsbilder till: orebro@svt.se

Tyck gärna till i sociala medier under hashtag #solstolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#solstolen

Mer i ämnet