Foto: SVT

”Jätteobehagligt och oerhört tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga tre män som misstänks för knivdådet på ett asylboende i Örebro län bodde tillsammans. Det konstaterar Angela Gravheden, enhetschef på Migrationsverket. ”Det är oerhört tragiskt”, säger hon.

Tidigt på onsdagsmorgonen larmdes polisen till ett asylboende utanför Lindesberg. Väl på plats kunde polisen konstatera att en man blivit knivskuren – trots att han fördes snabbt till sjukhuset gick inte hans liv att rädda.

Bott i boendet tillsammans

Angela Gravheden, enhetschef för det aktuella området inom Migrationsverket, förklarar att informationen till dem varit sparsmakad men konstaterar att alla männen bott i boendet tillsammans.

Knivdådet på asylboendet i Lindesberg

– Det är ju jätteobehagligt och oerhört tragiskt. Det vi gör nu är att fokusera på att kunna stödja andra asylsökande. Det finns polis på plats och vad jag hört från dem så ska det vara relativt lugnt bland dem, säger hon.

På frågan om vad man gör för att garantera de asylsökandes säkerhet säger hon att det inte finns några generella rutiner för att förhindra den här typen av händelser i just lägenhetsboenden och menar att det framförallt är en fråga för polisen.

Skickar extra personal

Migrationsverket skickade under dagen extrapersonal till asylboendet.

– Vi kommer att ha förstärkt närvaro under helgen och vi kommer också att ha väktare som syns i området för att ge trygghet, säger Magnus Önnestig, sektionschef på Migrationsverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet på asylboendet i Lindesberg

Mer i ämnet