Foto: Örebro universitet

Nytt uppdrag för Jens Schollin: ”Det är hedrande”

Uppdaterad
Publicerad

Örebro universitets nuvarande rektor Jens Schollin har fått ett nytt uppdrag. I helgen utsågs han till Barncancerfondens nya styrelseordförande.

Jens Schollin, som är läkare i grunden och har varit med och etablerat läkarutbildningen vid Örebro universitet, är glad över sin nya roll.

– Det ett arbete som ligger mig väldigt nära och jag tycker att det är jättehedrande att bli tillfrågad, säger han.

Läkarutbildningen i Örebro

Bestämdes i helgen

Han fick frågan för omkring ett halvår sedan, berättar han. Sedan dess har frågan processats och under lördagens årsmöte blev beslutet officiellt. Jens Schollin tror att han kommer kunna bidra till Barncancerfonders arbete på flera sätt.

– Dels har jag kunskap om området eftersom jag har jobbat mycket med svårt sjuka barn och deras föräldrar och dels är jag van att arbeta med strategiskt styrelsearbete med professionella organisationer, säger han.

Slutar som rektor

Jens Schollin slutar som rektor vid Örebro universitet i juli 2016, vilket var bestämt redan innan han utsågs till styrelseordförande. Han kommer vara kvar vid universitetet som professor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkarutbildningen i Örebro

Mer i ämnet