Foto: Martina Holmberg / Sveriges radio och Jan Danielsson / SVT

Kända namn klara för Musikhjälpen

Uppdaterad
Publicerad

Molly Nutley, Fara Abadi och Oscar Zia har nu blivit klara för Musikhjälpen som i år genomförs i Örebro. Insamlingseventet drar igång 12 december och sänder direkt från Stortorget i 144 timmar.

Molly Nutley är årets resande reporter i Musikhjälpen 2016. Planen är att hon ska rapportera från det konfliktsargade Burundi utifrån årets tema – barn i krig har rätt att gå i skolan.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan om jag ville vara med utan kände direkt att det här ska jag göra, säger hon. Men det är klart att jag är lite nervös också. Jag har följt Musikhjälpen fram och tillbaka genom åren och har alltid blivit berörd och imponerad av alla inblandade. 

Musikhjälpen i Örebro

Klart är nu också att P3-profilerna Farah Abadi och Oscar Zia gör comeback som publikens ambassadörer efter fjolårets rekordinsats.

 – Det ska bli kul att återvända till Musikhjälpen och ta vid där vi slutade förra året. Då blev det rekord i antal engagemang och jag ser fram emot när svenska folket slår det i år igen. Alla kan inte ge pengar men alla kan engagera sig – arrangera en konsert, sälja bullar eller springa för Musikhjälpen, hälsar Farah Abadi. 

– Jag är superhedrad över att få vara med i år igen, säger Oscar Zia. Vi hoppas på att vi får ännu fler engagemang till vad som är Sveriges viktigaste vecka.

Det här är musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof.

Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sex dagar, sammanlagt 144 timmar.

Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen.

Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Årets tema för Musikhjälpen 2016 är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet