Foto: Anna Norén/SVT

Kif om branden: ”Det är väldigt olyckligt”

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsklubben Kif Örebro är bekymrade över den brand som utbröt på verandan till klubbhuset natten till lördag. I lokalen finns både kiosk och omklädningsrum.

Den var under natten till lördagen det började brinna i klubblokalen på Rosta gärde. Branden har skadat verandan som finns i anslutning till det hus där tjejerna brukar byta om, och där klubbens kiosk också finns.

– Det påverkar vår verksamhet på flera sätt eftersom det är de enda lokalerna vi har för våra flicklag. Det är väldigt olyckligt att sådant här över huvud taget ska behöva hända, säger Charlotta Nordenberg, som är ordförande för Kif Örebro.

Spelet börjar om en vecka

Just nu är det sommaruppehåll för fotbollen men om drygt en vecka ska träningarna dra igång igen. Det är oklart om, och i så fall hur, det kommande spelandet påverkas av eldsvådan.

– Det är ett problem rent ekonomiskt eftersom vi har svårt att bekosta en renovering, säger Anders Nilsson, klubbchef för Kif Örebro.

Han har inte tolkat det som att det finns någon hotbild mot klubben.

– Nej, jag ser det inte som att det var riktat mot klubben, men det är väldigt tråkigt att det har hänt. Det är ju en kommunal anläggning och vi måste prata ihop oss med kommunen om vad vi ska göra nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.