Foto: Frida Danielsson/SVT

Kommer ta flera dagar att släcka branden

Uppdaterad
Publicerad

Den skogsbrand som startade under söndagseftermiddagen är svårsläckt och omkring 20 brandmän är på plats och arbetar med släckningsarbetet.

Den brand som pågår just nu i Bocksboda, i närheten av Närkes Kil, strax utanför Örebro, är svårsläckt och under måndagen är den ännu inte under kontroll.

– Branden är än så länge inte under kontroll men vi hoppas att vi kommer få den under kontroll under dagen, säger Michael Nilsson, insatsledare från Nerikes brandkår.

Räddningstjänsten uppger att det kommer ta flera dagar att släcka branden och det är på måndagen en stor insatsstyrka på plats för att få elden under kontroll.

– Det är omkring 20 brandmän som hjälper till med insatsen, säger Michael Nilsson.

Jobbar från luften

Till sin hjälp har brandkåren helikoptrar som försöker bekämpa elden genom vattenbombning. Också hemvärnet kommer hjälpa till med insatsen.

Det är framförallt mossa som brinner och som gör att elden sprider sig. Räddningstjänsten hoppas att det inte kommer kommer börja blåsa, eftersom det skulle försvåra släckningsarbetet ytterligare.

Det är väldigt torrt i skogen just nu och man tror att branden startat i samband med det åskväder som var under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.