Kommunalrådet: ”Idag är en bra dag”

Uppdaterad
Publicerad

Hällefors kommunalråd Annalena Jernberg (S) fick beskedet om att Ovako blir kvar i Hällefors på måndagsmorgonen. Inte nog med det företaget ska investera i anläggningen.

På måndagen kom beskedet som många inte vågat hoppas på: Ovako väljer att stanna kvar i Hällefors – valsverket blir kvar.

Kommunalrådet Annalena Jernberg (S) som under ett års tid levt under hotet om nedläggning och följderna för kommunen är mycket lättad när SVT når henne på telefon.

Ovako – Valsverket i Hällefors

– Idag är en bra dag, säger hon. Det besked vi har fått idag är att Ovako ser valsverket i Hällefors som en stark partner i koncernen.

Dessutom informerade Ovako om investeringar som kommer att göras omgående.

– Ovako kommer att satsa 18 miljoner på att energieffektivisera anläggningen, säger Annalena Jernberg (S). Det arbetet börjar nu.

Trots lättnaden och glädjen över att valsverket kommer att vara kvar fortsätter det omställningsarbete som påbörjades i samband med att 150 personer varslades.

– Vi kommer att jobba vidare där och stärka kompetensen för att stå starka i framtiden.

Har Ovako dragit tillbaka sitt varsel?

– Det får du fråga dem om, avslutar Annalena Jernberg (S).

Det här var ju en snabb vändning – du är inte orolig för att Ovako kovänder igen i frågan?

–  Jag tycker att det är starkt av en koncernledning att våga fatta ett nytt beslut, säger Annalena Jernberg. När man fattar ett sånt här beslut så har man nog tänkt igenom det noggrant.

SVT söker nu Ovakos VD Marcus Hedblom för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovako – Valsverket i Hällefors

Mer i ämnet