Det är bara flisor kvar av butikslokalen. Brandkåren är fortfarande på plats vid niotiden och släcker. Foto: Kristian Åkergren /SVT

Matbutik brann ner till grunden

Uppdaterad
Publicerad

En butik i Frövi brann ner under natten till tisdag. Polisen misstänker att branden var anlagd och händelsen rubriceras som mordbrand.

Det var strax efter tio på måndagskvällen som ett larm utlöstes från matbutiken Tempo i Frövi. När polisen kom till platsen upptäckte de att eldslågor slog ut genom taket och att fastigheten var rökfylld.

Räddningstjänsten arbetade med att släcka branden hela natten.

– Det var en omfattande brand och fastigheten är totalförstörd, sa Henrik Persson, inre befäl vid Nerikes brandkår på tisdagsmorgonen.

Arbetade i många timmar

Räddningstjänsten var på plats och arbetade med eftersläckning långt in på tisdagseftermiddagen.

– Vi lämnade platsen vid 16-tiden och dagens arbete gick som planerat, säger Mattias Ermanbrix, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Misstänks vara anlagd

Polisen har spärrat av området ytterligare och rubricerar branden som mordbrand.

– Vi kan inte utesluta att den är anlagd, vi ser ingen naturlig orsak till branden, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Oklart hur det startade

Det är oklart vad som startade branden, och när brandmännen kom till platsen brann det i butikens tak.

– Vi vet inte om den började inne i butiken eller på taket, säger brandmannen Benny Gill till SVT:s reporter på plats.

Uppväxt med butiken

Benny Gill  har själv bott i Frövi och är uppväxt med butiken. Innan branden hade Frövi två matvarubutiker, och nu är det bara en kvar.

– Det kommer bli tomt nu när den är borta, säger han.

”Det känns ledsamt”

Han är inte den enda som reagerade. Flera Frövibor sörjer det som hänt.

– Det känns ledsamt. Det är en epok som har gått i graven. Som infödd Frövibo har det här alltid funnits. Det är otäckt att det kommer så nära inpå när man bor i huset bredvid, Christina Stridh.

Birgit Karlsson har jobbat i livsmedelsbutiken i 14 år. Vid femtiden i morse fick hon ett samtal om att hennes arbetsplats stod i lågor.

– Det är en tragedi. Jag har inte fattat att det har hänt. Nu får man ta nya tag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.