Foto: SVT

Fackordförande i Kumla positiv till Ericssons nya vd

Uppdaterad
Publicerad

Det är bra med en ny vd, menar Kjell-Åke Soting, Unionens klubbordförande på Ericsson i Kumla.

– Så vitt jag förstår är han erfaren företagsledare och har varit med ett tag.

Under onsdagsmorgonen presenterades Börje Ekholm som ny vd och koncernchef för telekomjätten Ericsson. Ericsson har varit utan verkställande direktör sedan Hans Vestberg fick lämna koncernen 25 juli i år.

Att det ny blir en ny person på posten tror Kjell-Åke Soting, som är Unionens klubbordförande på Ericsson i Kumla och arbetstagarrepresentant i Ericssons bolagstyrelse, är bra.

– Jag tror det är bra att det kommer en ny vd på plats som kan ta sig an uppdraget att få företaget på fötter igen.

Har du några synpunkter på att det blev just Börje Ekholm?

– Nej det har jag inte. Jag känner honom inte så bra. Dessutom sitter jag i styrelsen för bolaget så jag kan inte kommentera detaljer kring tillsättande av vd, säger Kjell-Åke Soting och fortsätter:

– Så vitt jag förstår är han en erfaren företagsledare och har varit med ett tag. Han har suttit med i styrelsen också rätt länge och är inte helt okunnig om Ericsson.

Kommer det påverka de pågående förhandlingarna?

– Nej det tror jag inte påverkar så mycket eftersom det är något som ligger och löper. Sen tillträder han i januari.

Ericsson meddelade nyligen att personalen, i bland annat Kumla, först i början av nästa år kommer att få besked om hur de berörs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.