Foto: SVT

Kvinna misshandlad av gäng

Uppdaterad
Publicerad

En 67-årig kvinna misshandlades på söndagseftermiddagen av ungdomar i Oxhagen i Örebro. Under en längre tid har det varit oroligt i området och under helgen har det eskalerat.

Det var när den 67-åriga kvinnan bad ungdomarna att sluta skjuta fyrverkerier som flera ungdomar svarade med att misshandla henne.

Enligt polisen har det varit oroligt en längre tid i Varberga och Oxhagen, men det är under helgen som det har trappats upp. Fyrverkerier har skjutits inne i Varberga och Oxhagen mot hus och bilar. Raketerna har också riktats mot polisen.

Oroligheter i Örebro

– Det går bra så länge vi sitter i bilen, men det kan ju bli farligt om vi går ut, säger vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Förutom fyrverkerier har också ett 20-tal fönsterrutor vid Återbrukscentret Experimentum krosstas under helgen. Enligt polisen handlar det om ett 50-tal ungdomar som trakasserar boende i de båda områdena. Polisen försöker stävja det som händer men säger att det är svårjobbat och att det råder upprorsstämning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Örebro

Mer i ämnet