Inspektionen för vård och omsorg riktar kritik mot landstinget Foto: TT

Överläkare anmäls efter att patient tog sitt liv

Uppdaterad
Publicerad

En överläkare i Region Örebro län har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg av sin egen arbetsgivare. Anledningen är att läkaren under flera års tid slarvat med journalhantering.

Redan 2015 utreddes och kritiserades läkaren för att bristfälligt ha hanterat en mängd patientjournaler. Men efter har det framkommit nya uppgifter om brister.

Efter att en patient som lidit av svår depression tagit sitt liv framkom att läkaren endast gjort en daganteckning under en månads tid. Läkaren ska enligt regionen inte heller ha gjort någon ordentlig bedömning av självmordsrisken hos patienten.

”Fått stora konsekvenser”

Läkaren har inte heller signerat provsvar eller skrivit ner vilka behandlingsåtgärden hen satt in, något som har fått stora konsekvenser för övrig vårdpersonals möjligheter att utföra sitt arbete.

Överläkaren har tjänstgjort i både Örebro och Lindesberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.