Foto: SVT

Lämnade skateparken – blev viral

Uppdaterad
Publicerad

Mårten Rapp är en skateboardåkare från Örebro som gärna lägger upp filmer med sina trick på sociala medier. Han har 5800 följare på Instagram, men en av filmerna han la upp fick oväntat stor spridning, inom tre dagar hade 1,3 miljoner människor sett hans klipp.

Klippet som Mårten la upp delades via Facebook och spreds över hela världen. Klippet slutar med att han åker ut ifrån skateparken och försvinner bakom några träd.

– Det är nåt som inte har gjorts innan, att man lämnar skateparken mitt under tricket och och bara drar. Nu lämnas tittaren med en känsla av ”hur ska det här fortsätta?”. Det var nog det som gjorde att folk tyckte det var kul att kolla på, säger Mårten Rapp.

Triggas av att filma

Tricket Mårten gör i filmen kallas nose manual, han åker på två hjul, en akt som kräver både balans och precision. Han har skejtat i 19 år och just manuals är lite av hans specialitet. Filmen som fick stor spridning var en av tre där han lämnar parken, och nu funderar han på nästa trick, som också ska filmas.

– Det triggar mig att ta steget längre hela tiden. Så fort jag sätter något nytt tänker jag: Hur ska jag utveckla det här för att bli mer underhållande för den som tittar? Jag vill alltid göra något svårare, något bättre, säger Mårten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.