Lång fejd mot fortkörning förgäves

Uppdaterad
Publicerad

Att sänka hastigheten är inte lösningen för att minska olyckstillfällen vid en väg i Brevens bruk. Det anser Transportstyrelsen som tog emot överklagan efter att Länsstyrelsen fattat samma beslut.

Vägen föreslogs sänkas från 70 km/h till 60km/h då det är vanligt att många kör för fort enligt en anmälan till Länsstyrelsen tidigare i år. Enligt dem är problemet dock att det är trafikanter som inte följer reglerna snarare än hastigheten på skylten. Samma vägsträcka prövades i september 2012 utan att någon åtgärd gjordes.

Risk för kollision

Argumenten för att hastigheten borde sänkas var bland annat att det i området finns mycket vilt och att raksträckan lockar många förare till alldeles för hög hastighet, samt att personen som överklagat bor intill vägen och råkat ut för incidenter på tomten på grund av den vårdslösa körningen. De boende vid vägen har satt upp ”Varning för barn”-skyltar men inte märkt någon skillnad.

Angående om det skulle vara aktuellt att sätta upp en fartkamera hänvisar Transportstyrelsen till Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.