Foto: Johannes Weckström

Långtradare välte – rev ner 250 meter mitträcke

Uppdaterad
Publicerad

Natten i Örebro län har kantats av en rad trafikolyckor som ska ha orsakats av halka. Vid tvåtiden välte en lastbil på E18 i höjd med Glanshammar och rev ner 250 meter mitträcke. Vägen kommer vara avstängd fram till klockan 16 uppger trafikverket.

Under den gångna natten har många trafikolyckor som orsakats av halka inträffat runt om i länet. Mest omfattande är en olycka där en lastbil på E18 välte och plöjde ner 250 meter mitträcke vid tvåtiden i natt.

Olyckan inträffade i höjd med Glanshammar och orsakar stora trafikstörningar under måndagsmorgonen. Räddningsarbetet pågår fortfarande.

– Lastbilen gled ner i diket efter att ha kanat över vägen, men släpet ligger fortfarande kvar på och blockerar vägen, säger polisens vakthavande befäl Lotta Lindblad till SVT strax efter klockan sex.

700 liter diesel över vägen

I samband med olyckan har lastbilen, som var lastad med tolv ton frysta livsmedel, även spillt ut 700 liter diesel över vägen.

– Det är tydligen otroligt halt. Räddningspersonalen beskriver att det ligger ett tjockt istäcke på asfalten som gör det näst intill omöjligt att ens gå på vägen, säger Lotta Lindblad.

Trafiken leds om

Trafik som färdas i riktning mot Stockholm/Arboga från Örebro leds om via väg 815. Trafikverket meddelar att trafikstörningen kommer pågå fram till klockan 16 på onsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.