Foto: TT

Länsbo fast i Uber-härva

Uppdaterad
Publicerad

När Skatteverket granskade Uber-förare i landet slutade det med upptaxering för en länsbo. Mannen som är i 40-årsåldern ska ha inte ha redovisat ersättningen från Uber över huvud taget.

En man i 40-årsåldern från Örebro län upptaxeras nu efter att Skatteverket konstaterat att han inte deklarerat för de inkomster han fått efter att ha varit förare för Uber.

Uber POP var en taxitjänst som lades ner tidigare i somras. Bolaget har själva kallat det för en samåkningstjänst där personer som har plats i sin bil erbjuder skjuts för den som ska åt samma håll.

Svenska myndigheter slog dock fast tidigare i år att det i själva verket handlar om svarttaxi när personer utan taxilegitimation ansluter sig som förare åt Uber.

Mannen från länet har redovisat inkomst på nästan 700.000 kronor från en annan arbetsgivare. Däremot har han inte redovisat de dryga 30.000 han tjänat på att köra åt Uber.

Nu väntar upptaxering och extra avgift på 5.000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.