Foto: SVT Design

Lastbil och traktor i allvarlig olycka

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en traktor har kolliderat i närheten av Odensbacken, i östra delen av Örebro län.

Larmet kom klockan 17.53 på måndagskvällen om en allvarlig trafikolycka på väg 52, strax väster om Odensbacken.

18:06

– Jag vet inte mer just nu än att det är en lastbil som har krockat med en traktor. Deltidskåren i Odensbacken har precis kommit fram till platsen, säger Tobias From, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Än så länge finns inga uppgifter om någon skadats i samband med olyckan.

18.27

– Jag har ännu inte fått några fler rapporter från platsen. De jobbar just nu. Jag har inga uppgifter om omfattningen av olyckan, säger Tobias From.

18:38

– Det ska enligt den information jag har just nu, gått till så att lastbilen har kört på traktorn bakifrån. Men det är inte dubbelbekräftat från platsen att det är händelseförloppet än så länge. Traktorföraren är förd till sjukhus med oklara skador. Det är stopp i trafiken i bägge riktningarna just nu, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

19:25

Jag har inga ytterligare uppgifter mer än att vi  har vår patrull kvar på platsen och inväntar bärgare. Det råder fortfarande begränsad framkomlighet eftersom fordon står kvar, säger Jan Materne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.