Foto: Scanpix

Lastbilschaufför åtalas för dödskraschen på E20

Uppdaterad
Publicerad

En 48-årig lastbilsförare från Göteborg åtalas nu för vållande till annans död i samband med en seriekrock på E18/E20 utanför Glanshammar. Det var i början av juni förra året som en 68-årig man omkom när lastbilen kolliderade med hans bil.

Enligt åtalet höll lastbilschauffören inte tillräckligt avstånd till den framförvarande trafiken och brast i uppmärksamhet. Han misstänks därför även för vårdslöshet i trafik.

Sjukhus i katastrofläge

Det var en solig förmiddag, måndagen den 3 juni, när olyckorna en efter en korkade igen E18/E20 med kilometerlånga köer och satte Örebro universitetssjukhus i katastrofläge.

Bussolycka E20

Klockan var strax efter klockan åtta när den första olyckan inträffade – två personbilar kolliderade. Strax därefter krockade en tankbil med två bussar.

70-tal chockade

I den ena bussen satt en skolklass från Skara på väg till Stockholm och i den andra Sydkoreanska turister. När ett 70-tal chockade och skadade fördes till Universitetssjukhuset startades katastroforganisationen och en presskonferens utlystes.

Presskonferensen hann dock inte starta innan det kom ett besked om att ytterligare en olycka inträffat i kön som uppstått efter busskraschen. Denna gång gällde det dödsolyckan som lastbilschauffören nu åtalas för.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolycka E20

Mer i ämnet