Carl Persson i aktion när lagen möttes i höstas. Foto: TT

Målkungen: ”Det kommer att bli tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Om bara några timmar står det klart om Karlskoga tar den sista platsen till SHL-kvalet eller om det blir en tredje avgörande match.

– Det kommer att bli tufft, men vi har absolut en god möjlighet, säger BIK:s målkung Carl Persson.

Ikväll kan allt avgöras. BIK Karlskoga tar sig an AIK på bortais och efter vinst i torsdags med 4-1 är de nu bara en seger från SHL-kvalet.

Men det kommer att bli tufft. AIK har vunnit två av två matcher mot Karlskoga på Hovet den här säsongen.

– Men vi har absolut en god möjlighet, säger BIK:s Carl Persson, som gjort näst flest mål i hockeyallsvenskan, till klubbens hemsida.

Lang klar för spel

Backen Viktor Lang är redo för spel, men däremot saknas fortfarande Axel Lindström, Jonas Karlsson och målvakten Andrew Engelage.

Emil Kruse, som gjorde en stark insats i torsdags, kommer återigen att vakta kassen och Kumlas Tim Harrysson är inlånad som ny reservmålvakt.

Om Karlskoga förlorar ikväll väntar en tredje avgörande match på måndag. Vinnaren får möta Rögle i en matchserie i bäst av sju där vinnaren får en plats i SHL nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.