Foto: SVT

Man rånades i trapphus

Uppdaterad
Publicerad

Två män rånade en man i ett trapphus på väster i Örebro på söndagskvällen. De två männen är även misstänkta för att senare ha slagit sönder två bilar på Folkungagatan.

Vid tiotiotiden på söndagskvällen rånades en man i ett trapphus på västeri Örebro av två män. Mannen blev nedslagen bakifrån och rånarna tog hans plånbok. När polisen anländer till platsen kommer ett nyttlarm till polisens ledningscentral och personen som ringer berättaratt två män slår och sparkar på bilar, parkerade på Folkungagatan.

När polisen kommer dit och griper männen konstateras vid visitationatt den ene bär på den rånade mannens id- och bankkort. Männengrips på platsen misstänkta för rån mot person och misshandel.

– Degripna har ingen koppling vare sig till personen som rånades, ellertill de bilar som de är misstänkta för att ha slagit sönder. De varpåverkade, oklart av vad och har själva uppgivit att de druckitalkohol, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen iÖrebro.

Mannen som rånades behövde inte uppsöka sjukhus. Bilarnafick fönsterrutorna sönderslagna samt mindre plåtskador. De bäggemisstänkta männen 31 samt 29 år gamla anhölls av åklagare undernatten.Polisen kommer under måndagsförmiddagen höra boende i trapphuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.