Foto: Rebecca Lindström

Mannen fortsatt försvunnen – polisen avbryter sökandet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu avbrutit alla akuta sökåtgärder för att hitta den man som försvann på Hjälmaren natten till tisdagen. Fortsatt eftersökning med sonar kan bli aktuellt senare i veckan.

Offiicellt avbröts försöken att hitta mannen redan under tisdagskvällen. Trots det undersökte polisen även en vak utanför sökområdet vid lunchtid efterföljande dag – utan framgång.

– Vi såg då att isen var så tjock på platsen att vaken omöjligen kunde ha varit öppen i samband med att han försvann, säger Mats Öhman, som ledde sökarbetet hos polisen.

Ärendet överlämnades under onsdagen till lokalpolisområde Örebro som kommer ansvara för det fortsatta sökarbetet. Enligt vakthavande befäl kan det bli aktuellt med sonar för att hitta en eventuell kropp i vattnet. Beslut om en sådan sökinsats väntas i sådana fall tas senare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man försvunnen på Hjälmaren

Mer i ämnet