Martins bil eldades upp: ”Något är fel i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Gustafsson var en av dem som fick sin bil totalförstörd i de bilbränder som härjade på Väståstrand i Örebro natten till onsdagen. ”Det är något allvarligt fel på huvudet på dem”, säger han om gärningsmännen.

Martin Gustafsson står på gatan och har lätt att hålla sig för skratt. Natten till onsdagen låg han i sin lägenhet på Väståstrand i Örebro och kollade på film när han fick syn på blåljus och rök genom fönstret.

– Jag blev lite orolig och gick ner och kollade vad som hänt. När jag kom ner ser jag tre brandmän som står och håller på med min brinnande bil, berättar han för Tvärsnytt.

Nio bilar drabbades

Totalt drabbades nio bilar. Sex blev helt utbrända och ytterligare tre skadades av lågorna.

– Tråkigt, det är brist på respekt och något allvarligt fel i huvudet på dem. Det är folk som inte värderar andras saker utan ser nöje i att skada det, säger Martin Gustafsson.

Bilbränder är inget nytt vare sig i Örebro eller Västerås. Hos polisen i Västerås ser man inte någon lavinartad ökning, utan menar att bränderna går i vågor.

Örebropolisens Håkan Östman är den som utreder nättens bränder i Örebro, men han har en brant uppförsbacke framför sig.

”Väldigt svårt”

– Det är väldigt väldigt svårt att få fast någon. Oftast är bilarna helt utbrända, och då finns det inte så mycket att gå på rent tekniskt. Det är mer inre spaning man får gå på, säger Östman.

Finns det något exempel angående bilbränder där ni på polisen lyckas få fast gärningsmännen?

– I nuläget finns det nog inget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.