Foto: Jesper Mattsson/SVT

Domaren i skandalmatchen: ”Jag var omskakad”

Uppdaterad
Publicerad

Assisterande domare Mathias Klasenius var mycket nära att träffas av ett knallskott under pågående match mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Här ser du intervjun med honom.

Under gårdagens match i Göteborg mellan fotbollslagen Malmö FF och IFK Göteborg slängde en person, som numera är identifierad, in ett så kallat knallskott på planen. Smällaren brann av i närheten av Malmö FF-spelaren Tobias Sana och en assisterande domare – Mathias Klasenius. 

– Jag kom rusande i full fart utmed sidlinjen när det plötsligt smäller, oerhört högt precis intill mig.

Blev omskakad

Varken spelaren eller domaren ska ha fått några fysiska skador av smällen. Men matchen avbröts direkt efter händelsen och skandalen var ett faktum. Mathias Klasenius insåg först inte vad som hade hänt.

– Jag blev omskakad av smällen. Jag förstod att det var nära, men inte hur nära det var. Det var inte förrän i omklädningsrummet jag förstod, säger han.

Arg och uppriven

Mathias Klasenius uppges ha varit djupt chockad av händelsen och huvuddomare Jonas Eriksson berättade efter matchen att Klasenius suttit i omklädningsbåset och gråtit.

– Jag är fortfarande väldigt arg och uppriven över att en människa väljer att ta med en banger in och kasta den mot en spelare och mot mig, säger han.

Se hela intervjun med Klasenius här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.