Foto: SVT

Morddramat – tre döda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att en tredje person har hittats död i Köping. Dödsfallet tros ha samband med de andra personerna som hittats utanför Arboga.

Polisen fick det första larmet om ett villabråk vid klockan 01.00 natten mot måndag. Två unga personer hittades då i ett hus utanför Arboga, en död man och en skottskadad kvinna. Strax därpå hittades ytterligare en död man i Arboga. Polisen såg tidigt ett samband, men det tog inte stopp där. Vid lunchtid hittades en tredje död man i 20-årsåldern – den här gången i Köping.

– Under dagen så fick vi anledning att undersöka uppgifter om en lägenhet i Köping där vi hittade en yngre man som var död, säger Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén till Tvärsnytt.

Morddrama Arboga-Köping

Polisen misstänker samma gärningsman

Polisen tror att det rör sig om en och samma gärningsman. Enligt polisen så ska den 24-årige misstänkta gärningsmannen först ha dödat mannen i Köping och därefter tagit sig till bostaden utanför Arboga där en 23-årig man och en 19-årig kvinna befann sig. Där ska 24-åringen ha skjutit de båda och sedan begått självmord. Den 23-årige mannen skadades och ska ha tagit sig till Arboga, där polisen så småningom fann honom död.

Hur tog han sig till Arboga?

– Det är en av de saker vi undersöker närmare just nu. Jag kan inte säga något om det, säger Mats Nylén.

Kvinnan vårdas på sjukhus

Den 19-åriga kvinnan vårdas på intensivvårdsavdelning på Universitetssjukhuset i Örebro. Enligt en kommuniké från sjukhuset har hon allvarliga, men inte livshotande skador. Hennes tillstånd beskrevs vid lunchtid som stabilt.

Polisen har under dagen förhört flera personer, bland annat den skottskadade kvinnan.

– Vi har pratat med henne, men kommer prata mer när hon är i bättre skick att prata, säger Mats Nylén som inte vill berätta vad kvinnan sagt hittills.

Tror ni fortfarande att det rör sig om ett svartsjukedrama?

– Någon form av relationsdrama är det nu, och en man har begått flera allvarliga brott.

Handlar det om en ekonomisk uppgörelse?

– Det kan handla om känslomässiga relationer eller affärer eller en kombination av de två, men ingenting pekar mot att det är en uppgörelse i den kriminella världen, säger Mats Nylén.

Den misstänkta gärningsmannen är enligt polisen tidigare dömd för misshandel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Morddrama Arboga-Köping

Mer i ämnet