Foto: Christan Vargahed

En död när hjullastare gled ner i Järleån

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom i samband med skogsavverkning vid åkanten i Järle. Det var när marken plötsligt gav vika som en hjullastare gled ner i vattnet. En man klämdes fast och avled innan räddningstjänsten hann fram.

Strax före klockan 17 på söndagen fick räddningstjänsten larmet om en befarad drunkning i Järleån. När de kom fram hade en man avlidit av sina skador. En annan man var oskadd men svårt chockad efter att ha varit med vid olyckan.

Det var när männen arbetade med skogsavverkning vid åkanten som marken plötsligt gav vika och en hjullastare gled ner i ån. En av männen klämdes fast i samband med raset och avled senare.

– Vi har inlett en utredning och betraktar händelsen som arbetsplatsolycka, säger Per Vikman, inre befäl på Örebropolisen. Ärendet kommer att lämnas över till Miljöåklagare.

Hjullastaren bärgades redan under söndagskvällen. Tekniker kommer att undersöka den under måndagen. Platsen för olyckan har fotograferats av polisen.

Flera människor blev vittne till olyckan och kommer också att höras under veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.