Teknisk undersökning genomfördes under lördagen. Foto: Anna Norén/SVT

Misstänkt mordförsök – offrets hand höggs av

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under natten till lördag till bostadsområdet Varberga i Örebro om bråk i en lägenhet. På platsen fanns en man som fått handen avhuggen. Två misstänkta kunde gripas och senare anhållas. Händelsen utreds som försök till mord, alternativt försök till dråp.

Larmet inkom till polisen omkring halv fyra på lördagsmorgonen. När polisen kom till platsen fann de den skadade mannen, som hade förlorat handen i samband med ett bråk i en lägenhet.

Enligt polisen verkar handen huggits av med ett vasst föremål.

– Vi hittade honom utanför en lägenhet och bråket verkar ha skett inomhus, säger polisens vakthavande befäl Dan Sööder.

Skjutsades till sjukhus

Den skadade mannen är i 25-årsåldern och vårdas på sjukhus. Det är oklart om hans tillstånd är livshotande eller inte.

Två anhållna

I samband med larmet kunde polisen gripa två misstänkta personer. Senare under lördagen anhölls de av åklagare. En man i 30-årsåldern är misstänkt för försök till mord alternativt dråpförsök, och en kvinna, också hon i 30-årsåldern, misstänks för skyddande av brottsling.

Det är oklart om de misstänkta och offret känner varandra sedan tidigare.

Också den misstänkta gärningsmannen ska ha fått lindriga skador under bråket, och fick vård för dem under lördagsmorgonen.

Utredningen pågår

De misstänkta förhördes under lördagen och polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen. Under lördagskvällen förhördes även den skadade mannen.

Hittat ett knivföremål

I den lägenhet där brottet misstänks ha begåtts har polisen hittat ett knivföremål som tros ha använts vid brottet. Polisen vill inte ge några närmare uppgifter om vilken typ av föremål det handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.