Moa fick ström genom kroppen i bastun

Uppdaterad
Publicerad

Moa Fohlins 20-årsfirande slutade på sjukhus efter att hon fått ström i sig från ett bastuaggregat. Nu riktar hon kritik mot Gustavsvik för hur de hanterat händelsen.

Det var 23 januari som Moa Fohlin från Lindesberg och hennes sambo besökte relaxavdelningen på Gustavsviksbadet i Örebro för att fira Moas 20-årsdag. Men i bastun fick hon en obehaglig överraskning.

– När jag hällde vatten på aggregatet känner jag hur kroppen skakar och inser efter ett par sekunder att jag fått ström genom hela kroppen, säger hon.

Tappar känseln

Moa blir skärrad och tappar även känseln i ena armen, men lyckas få på sig kläderna och tar sig ner till receptionen. Där berättar hon för badpersonalen om vad som hänt. Trots det dröjer det över en timma innan bastun stängs av.

– Det känns som att de inte tar mig på allvar. Det känns förnedrande att man först ska gå igenom det här och dessutom inte blir tagen på allvar, säger Moa Fohlin.

Psykiskt jobbigt

Moa tog sig till Universitetssjukhuset i Örebro där hon blev undersökt. Resultaten var bra och under timmarna på sjukhus fick hon även tillbaka känseln i armen.

– Nu känner jag att jag mår bra, men det är just det psykiska biten som är jobbig, säger Moa Fohlin.

Får ersättning

Några dagar efter olyckan tar Moa kontakt med Gustavsvik via mejl för att berätta vad hon varit med om. De kopplar in sitt försäkringsbolag och för någon vecka sedan fick Moa besked.

– Jag får 600 kronor, men det jag är besviken över är att ingen brytt sig om att höra av sig för att fråga hur jag mår, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.