• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Det här är en karta på hur man vill spärra av staden för att ge plats åt motorfesten. Foto: Örebrokompaniet

Marcus Ericsson kör formel 1 i Örebro – motorfest planeras

Uppdaterad
Publicerad

Örebrokompaniet har sökt tillstånd hos länsstyrelsen för att få stänga av centrala gator i tre dagar.

Planen är att arrangemanget ska gå av stapeln till hösten och det stora dragplåstret är Kumlasonen Marcus Ericsson som ska visa upp sig i en formel 1-bil.

– Vi har bekräftat med Caterhamstallet, säger Jimmy Führ, projektledare på Örebrokompaniet.

Men arrangemanget kommer att påverka framkomligheten i centrum kraftigt. Arrangörerna vill stänga av Rudbecksgatan och Drottninggatan under tre dagar i mitten av september och samtidigt leda om busstrafiken. Det framgår av den ansökan som lämnats in till länsstyrelsen.

Bakgrunden till arrangemanget är att det är 40 år sedan Ronnie Peterson vann Grand Prix-tävlingar i Monaco, Frankrike och Italien och därmed satte Örebro på motorsportskartan.

Med den planerade motorfesten vill kommunala Örebrokompaniet tillsammans med externa aktörer uppmärksamma Peterson och alla som följt i hans däckspår.

Enligt Jimmy Führ åker arrangörsgruppen till ett liknande arrangemang som hålls i Moskva i helgen för att få inspiration.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.