Foto: Micke Grönberg/SR & Pär Nordahl/SVT

Musikhjälpen 2016 till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bekräftat att Musikhjälpen kommer till Örebro. I december kommer den populära glasburen placeras på Stortorget.

Det handlar om en sex dagar lång direktsändning från Örebro med syftet att samla in pengar till ett välgörande ändamål.

Var pengarna ska gå eller vilka som kommer att leda programmet är inte officiellt ännu.

Musikhjälpen i Örebro

Förhandlingarna om var årets upplaga av Musikhjälpen har pågått under våren, och valet har stått mellan flera mellanstora städer. Alf Lindblad är evenemangssamordnare på Örebro kommun, och han har varit med under förhandlingarna.

– De som bestämmer över Musikhjälpen har blivit mer och mer förtjusta i vår stad ju mer vi har kunnat visa dem, säger han.

”Mer än bara roligt”

Enligt Alf Lindblad har universitetet varit en av de faktorer som fällt avgörandet, och han är mycket positiv till att evenemanget kommer till Örebro.

– Det känns väldigt roligt att det kommer något som betyder något mer än att det bara är roligt, säger han.

Buren kommer finnas på den övre delen av Stortorget, och komma på plats bara några dagar efter den årliga konserten O, Helga natt.

– Det blir lite av en boost i december, säger Alf Lindblad.

Innan buren hamnar på plats kommer avlopp, vatten och bredbandstillgång på Stortorget ses över. Enligt Alf Lindblad är det bara de komponenterna, och platsen som kommunen kommer stå för. Resten faller på produktionen.

Och Alf Lindblad hoppas att många kommer besöka inspelningsplatsen.

– I Linköping var de 5.000 personer kring buren, och det ska vi väl kunna slå, säger han och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet