Foto: Johan Pisoni

Nedblåst träd på E18 orsakade trafikkaos

Uppdaterad
Publicerad

Det blåste rejält på flera håll i landet under torsdagskvällen. Utanför Karlskoga orsakade ett nedblåst träd totalstopp på E18.

Långa köer bildades längs motorvägen då ett träd fallit över de båda körbanorna utanför Karlskoga i höjd med Bergtäkt.

Enligt SVT:s reporter som var på plats, stod många förare och pratade med varandra  längs vägrenen för att ta reda på vad det är som hänt.

I bilen längst fram i kön satt två personer som var nära på att hamna i en allvarlig olycka eftersom att de först inte såg trädet på vägen i mörkret.

Höll på att köra in i trädet

– Vi var först på plats och höll på att köra rakt in i trädet, men lyckades som tur var få stopp på bilen några meter innan, säger de till SVT:s reporter Johan Pisoni på plats.

Enligt Trafikverket har många träd fallit över vägarna under natten på grund av blåsten.

– Driften är på väg ut till platsen så fort som de bara kan. Detta är ett prioärende, säger Anders Vilhelmsson, på trafikverkets pressjour till SVT nyheter

Strax innan klockan 01 kunde trafiken börja rulla igen, då en del av trädet som låg över ett av körfälten sågades bort.

Kan finnas hinder på vägar

Under fredagsmorgonen säger Trafikverket att man hunnit ta bort de flesta av de träd som fallit i blåsten under natten. Men de varnar för att det kan vara hinder på mindre vägar och uppmanar bilister att vara vaksamma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.