Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Nu blir gatan grön

Uppdaterad
Publicerad

Nu blir delar av Engelbrektsgatan grön. Mjuka material och grönt tema står i fokus när gatan byter skepnad.

Gatan invigs den 21 maj och förberedelserna inför det nya utseendet pågår för fullt. Gräset, som ska fungera som underlag, rullades ut under måndagen.

Ska ge ökat folkliv

Att klä gatan i gräs är årets svar på fjolårets rosa variant. Tanken är att omfördela ytan så att färre bilar finns i staden, samtidigt som det ska bli mer folkliv. För att uppnå detta kommer den tillfälliga gräsmattan kombineras med ett utökat antal bänkar och papperskorgar, blomsterurnor och annan utsmyckning.

Gröna Gatan i Örebro

Begränsad trafik

Biltrafik kommer enbart tillåtas i östlig riktning medan cykeltrafik är tillåten åt båda håll. Från och med idag, den 16 maj, tillåts inte biltrafik västlig riktning.

Gatan invigs den 21 maj och kommer vara helt avstängd för biltrafik mellan klockan 9 och 13. Gröna gatan kommer finnas kvar till den 4 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gröna Gatan i Örebro

Mer i ämnet