Foto: Johan Pisoni / SVT

Nu byggs Trädgårdsgatan om

Uppdaterad
Publicerad

En av Örebros mest trafikerade gator kommer att vara avstängd under långtid framåt. Den här gången är det Trädgårdsgatan ska byggas om och bli en grönskande stadsgata.

Under morgonen stängdes Trädgårdsgatan i centrala Örebro av för allmän trafik. Avstängningen gäller sträckan mellan Stortorget och korsningen Trädgårdsgatan/Engelbrektsgatan. Även gång- och cykeltrafik hänvisas till parallellgator.

Nu på förmiddagen tog kommunalrådet Björn Sundin (S) det första spadtaget inför ombyggnationen.

– Just den här etappen kommer vara klar i november, så det kommer vara trassligt i den här korsningen i en och en halv månad.

– Det som är så skönt är att när det är klart kommer det vara bättre. Det kommer vara grönare, mer plats för cyklister och fotgängare och bättre yta för butikslokaler på båda sidor. Det är till och med så att privatbilar kommer komma fram lika bra som innan, säger Björn Sundin.

I oktober förra året presenterades förslaget om hur Trädgårdsgatan ska utvecklas. Under Örebro race day asfalterades en del av gatan i korsningen Rudbecksgatan och flera bilar krockade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.