Foto: SVT

Nu får Tågkompaniets resenärer åka med SJ

Uppdaterad
Publicerad

Efter drygt tolv år lämnar Tågkompaniet över tågtrafiken i Bergslagen till annan operatör. Det sker natten mellan den 10 och 11 december.

Natten mellan lördag och söndag tar SJ över Tågkompaniets trafik i Bergslagen. Det innebär också att det blir sista dagen det går att resa med Tågkompaniets på sträckorna.

– Ibland vinner man och ibland förlorar man. Men när vi tittar i backspegeln känner vi oss ändå rika. Jag är tacksam över alla som valt att resa med oss, säger Tågkompaniets vd Mats Gustafsson.

Ökning av resenärer

Under de 12 år som företaget drivit trafik i Bergslagen har antalet resenärer ökat stadigt.

– När vi tog över trafiken för tolv år sedan hade vi lite drygt en miljon resenärer per år. I dag har vi över tre miljoner årsresenärer, säger Mats Gustafsson.

Slog rekord i nöjdhet

De årliga undersökningar som Trafikverket har gjort visar att en stor del av resenärerna varit mycket nöjda med trafiken.

– Två år i rad slog vi alla kända rekord med 98 procent nöjda resenärer på sträckan Borlänge–Mora, berättar Mats Gustafsson.

Personalen går över

Processen inför att lämna över verksamheten till den nya operatören SJ har fungerat väl och i positiv anda från båda parter.

– De flesta förare och tågvärdar som har jobbat med trafiken hos oss går nu över till den nya operatören. Det känns tryggt. Då vet vi att våra kunder i Bergslagen får det bra även i framtiden, säger Mats Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.