Foto: SVT / Peter Comstedt

Nu startar fjord-SM i Karlslund

Uppdaterad
Publicerad

Idag startar SM för fjordhästar i Karlslund i Örebro och vinnare ska utses i sex olika klasser.

– Det har varit väldigt mycket jobb men nu när tävlingarna kommit igång är det skönt. När jag såg första hästen tänkte jag att just det, det är ju därför vi gör det här, säger Anna Gardelin, pressansvarig.

Sex klasser

Under tävlingens fyra dagar ska SM-vinnare utses i sex olika klasser, bland annat i dressyr och hoppning. SM för fjordhästar anordnas i år av Örebro läns fjordhästförening och lokalföreningen i Västmanland. De räknar med totalt 280 starter och en stor publik i Karlslund.

– Vi vill att det ska bli en familjefest dit alla kan komma och trivas, vi hoppas på närmare 1000 besökare, säger Anna Gardelin.

Hästen sticker ut

Fjordhästen är en ras som sticker ut. Den går att känna igen på färgen, en man som klipps upprättstående och att hästen har en rand i manen.

– Det är en väldigt snäll och positiv ras som ställer upp på det mesta. Santidigt har den en egen vilja som är lite utmanande, säger Anna Gardelin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.