Nya lagkaptenen Peter Johansson håller presskonferens om det nya laget. Foto: Kristian Åkergren / SVT

Här är nya Indianeliten

Uppdaterad
Publicerad

Efter en uppmärksammad period på grund av Antionio Lindbäcks avhopp och avslöjandet om klubbens skulder är nu en ny trupp redo för säsongen 2017. Piotr Protasiewicz gör sin artonde säsong medan toppföraren Niels-Kristian Iversen lämnar klubben.

– Det är mycket nya medlemmar i laget inför nästa säsong, säger Peter Johansson på presskonferensen.

Klubbens budget har krympt sedan tidigare år men den nuvarande ska ligga i balans med förarkontrakten, enligt Peter Johansson. Kostnaden för Indianernas förare blev 4,8 miljoner kronor i år.

Indianerna

– Nästa år finns det betydligt mindre att använda, max 3,5 miljoner kronor, säger Peter Johansson.

Ludvig Lindgren ny lagkapten

Ludvig Lindgren blir ny förare och lagkapten för Indianernas trupp 2017. För Ludde Lindgren var det ett tag sedan sist, men han är född och uppvuxen i Örebro och har Kumla som sin moderklubb.

– Det känns kul och hedrande att få ta på mig indianvästen igen. Jag är tacksam för att få komma hem och få den här chansen, och jag ska verkligen göra mitt bästa, säger Ludde Lindgren på Indianernas Facebooksida då han befinner sig i England.

Viktor Bergström från Norrköping blir kvar från den tidigare säsongen tillsammans med Piotr Protasiewicz som kommer göra sin artonde säsong för Indianerna. Även Adrian Miedzinski som tidigare kört i Kumla blir en del av den nya truppen.

Flera danska förvärv

Nikolai Klindt, Bjarne Pedersen och Kenneth Bjerre från Danmark är tre nyförvärv. Bjarne Pedersen har erfarenhet från GP och är enligt lagkaptenen en av de mest professionella förarna utanför och i depån.

Ett annat nyförvärv är Victor Palovaara som fått gästkontrakt.

– Han är talangfull och har stor potential. Jag tror extremt mycket på honom och ser fram emot att få köra med honom i Kumla, säger Ludde Lindgren.

Ytterligare en plats finns kvar att fylla i truppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Indianerna

Mer i ämnet