Foto: SVT

Kommentarsfälten svämmar över: ”Skärpning Postnord!”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om att personer på ett antal adresser i Örebro inte ska få sin post i brevlådan av Postnord har väckt många reaktioner på sociala medier. Kommentarsfältet på SVT Örebros Facebooksida rullar långt och många är upprörda.

”Bankerna har ju slutat med pengar, så det är väl i sin ordning att posten slutar med post.”

”Får inte heller posten till dörren, får hämta 300 meter bort där vår låda står.”

Poststrulet

”Fått annans post ofta senaste månaden, nu ringer jag o frågar efter fakturor som borde kommit till ett visst datum, vill inte betala förseningsavgift, skärpning Postnord.”

Läs mer: Alla kommentarer på Facebook hittar du här

Så låter några av av kommentarerna, angående artikeln att hyresgäster i flera fastigheter i Örebro har fått ett brev om att posten kommer sluta delas ut där de bor. Anledningen är enligt Postnord att brevlådorna medför arbetsrisk för brevbärarna.

Ett antal ärenden aktuella

Enligt regionchef Mats Ståhlgren på Postnord, har detta pågått i ett år utan att de lyckats komma fram till en lösning tillsammans med de inblandade fastighetsägarna.

– Vi har ett antal ärenden i Örebro där det är olika saker som påverkar arbetsmiljön för brevbärarna negativt, säger han till SVT Nyheter Örebro.

Läs mer: Postnord:Nu slutar vi dela ut posten

”Vadå arbetsmiljö?? Dom får väl använda cykel... Vi behöver inte fler arbetslösa på arbetsmarknaden. Sen som det står i tidigare kommentarer har jag råkat ut för både krossade paket och helt utebliven post som kostade mig flera tusen om jag inte hade lyckas reda ut det en månad senare...” har en annan person skrivit på kommentarsfältet på Facebook.

Andra tycker det är rätt

Flera kommentarer vittnar också om att det inte alltid varit bra villkor för personalen på tidigare Posten och nu Postnord.

”Har jobbat som brevbärare och såna små, trånga brevinkast med luckor på bägge sidor av dörren var ju verkligen skitdåligt för både händer och post. Klart som tusan fastighetsägarna borde åtgärda detta.”

”Bra att Post Nord vill förbättra arbetsmiljön för dom anställda, jag hoppas och tror att även Bring city mail, prolog, SDR för att nämna några aktörer vågar ställa sig bakom Post Nord.”

Läs också: Fastighetsägarna: ”Inte vårt ansvar”

Nyheten har också lockat till flera ordvitsar och det är med viss lustighet det kommenteras.

”Klarar man inte av att stoppa post i ett brevinkast så ska man nog inte vara brevbärare.” skriver någon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Poststrulet

Mer i ämnet