Foto: Hasse Holmberg/TT

ÖBO startar utbildning för ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Nu startar kommunala bostadsbolaget ÖBO en betald utbildning för unga mellan 18-24 år. Syftet är inte bara ädelt. Det saknas nämligen utbildad personal som kan klippa träd och beskära buskar.

För den som är mellan 18 och 24 år,har gått klart gymnasiet och inte är mitt uppe i en utbildning finns nu ett gyllene tillfälle till betald utbildning.

Kommunala bostadsbolaget ÖBO söker nämligen 15 personer som kan tänka sig att varva praktik med utbildning för att så småningom ta hand om grönytor i kommunen.

– Vi gör det för att vi har problem att rekrytera personal med rätt kompetens som till exempel parkarbetare, säger projektledare Petter Runesson på ÖBO. Sedan utbildningarna på Kvinnersta och vuxenutbildningen lade ner har vi haft svår att hitta personal med utbildning för att sköta parker och grönytor.

Nu får 15 personer chans att ingå i det nya projektet där man redan har rekryterat utbildare.

– De kommer också att få handledare i det praktiska arbetet.

Samtidigt erbjuds 15 personer som redan arbetar inom kommunen att gå den teoretiska utbildningen.

– De nya kommer alltså att få lärare, handledare och framtida arbetskamrater på samma gång, säger Petter Runesson.

Måndag klockan 14 är det rekrytering på Handskmakaren på Conventum i Örebro.

– Vi hoppas att det kommer många. Det har tidigare varit stort intresse när vi sökt sommarvikarier så vi håller tummarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.