Massa insamlingsbössor Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Örebro är den generösaste storstaden

Uppdaterad
Publicerad

I Radiohjälpens Världens barn-insamling hamnade Örebro på första plats i storstadskampen och är alltså den storstad som dragit in mest pengar för att hjälpa världens barn fördelat på antalet invånare.

– Det känns helt fantastiskt underbart bra! Det som jag är mest glad över i år är alla skolelever som har varit med, säger Josefin Stålbert, regionsamordnare för Världens barn i Örebro.

Invånarna i Örebro gav i genomsnitt 11,29 kr per invånare i kommunen.

– Det känns bra inför framtiden; att barn och unga är med och gör konkreta insatser för andra barn och unga i andra länder, säger hon.

Över 10 kronor per invånare

Även länet som helhet drog in mycket pengar för att hjälpa världens barn. Örebro län hamnade på en andraplats med 11.49 kronor per invånare. Tidigare har man legat på tredje plats. På förstaplats kom Gotland.

– Vi har legat som Sveriges näst mest generösa storstad två år på raken, och tredje mest generösa länet. Det här betyder att vi klättrar en placering både i länet och i storstadskampen, säger Josefin Stålbert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.