Brynäs vann med 5-3 över Örebro. Foto: TT

Örebro fortfarande utan seger

Slutresultatet 3–5 lyste till Brynäs fördel på jumbotronen. Och Örebro har ännu inte vunnit den här säsongen i SHL.

Det var som vanligt högljutt och bra stämning i en slutsåld Behrn arena – men hemmafansen fick på nytt vända hem utan poäng. Sedan tidigare hade närkingarna åkt på två uddamålsförluster mot Färjestad och Rögle.

Innan nedsläpp avtackades och hyllades Örebros förre lagkapten Henrik Löwdahl – med ett mäktigt tifo och stående ovationer. Men när matchen väl drog igång var det Gävlelaget som tog kommandot målmässigt på isen i en händelserik inledning.

Rivstart

Redan efter en minut tryckte Brynäs Jonathan Pudas, helt fri i skottsektorn, in matchens första mål bakom Axel Brage, som gjorde debut i Örebrokassen.

Men bara några sekunder senare kvitterade Örebros nyförvärv Siim Liivik från motsvarande position i gästernas zon.

Efter 16 minuter snärtade sedan Kevin Clark in 2–1 till Brynäs, i spel fem mot fyra. Det var för övrigt tredje mål i power play för kanadensaren den här säsongen.

”De fick enkla mål”

Tidigt i andra perioden ökade Oskar Lindblom på Brynäs ledning till 3–1, även det i numerärt överläge. Och Örebro hade därmed släppt in sju mål i boxplay hittills den här säsongen – på tre matcher. Ett par minuter senare dundrade Örebrobacken Petr Zámorský in 3–2-reduceringen från blå. Och efter nästan halva mellanperioden utnyttjade Johan Alcén en retur och ökade på Brynäs ledning igen. Strax före periodpaus tryckte sedan Örebros Daniel Viksten in 4–3 i powerplay.

– Starkt av oss att komma tillbaka. De fick några enkla mål i våra boxplay, vilket är något vi pratat mycket om. Det är något som inte får hända, men det hände ändå. Nu jäklar ska vi ge det ett riktigt försök i sista perioden, sade Örebros kapten Viktor Ekbom, i speakerintervjun efter andra perioden.

Men istället fastställde Brynäs Ponthus Westerholm slutresultatet 5-3 i tredje perioden.