Foto: SVT

Ett steg närmare skejtpark i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Skejtpark, grönyta, kontor eller bostäder? Planerna för Drottningparken vid Virginska skolan i Örebro är många.

Drottningparken, som ligger ovanför Virginska skolan i Örebro, ska få en ansiktslyftning och på fredagen bjöd kommunledningen in till presskonferens där  Björn Sundin (S) och Hannah Ljung (C) presenterade olika idéer.

– Vi vill öppna Fabriksgatan från rondellen vid södra infarten och samtidigt utreda förutsättningarna för annan byggnation i området, säger Hannah Ljung (C) som är vice ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad. Genom att utveckla området runt rondellen kan Gustavsviksområdet knytas närmare stadskärnan och därför har Stadsbyggnadskontoret fått uppdraget att göra en ny detaljplan för området.

– Drottningparken är värdefull eftersom det är det enda parkområdet för de som bor här men samtidigt så finns här ytor som inte används i dag, säger Björn Sundin (S), som är ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad.

Många önskemål kommer att ställas mot varandra för området runt Drottningparken/Oscariarondellen/Virginska skolan.

 Den politiska ledningen (S, C och KD) har gjort en tydlig prioritering:

  1. Öppna en avfart till i rondellen in på Fabriksgatan.
  2.  Bevara grönytorna i området i befintlig park eller i närliggande parkmiljö.
  3. Skapa förutsättningar för en skejtpark.
  4. Skapa förutsättningar för att bygga kontorshus.
  5. Skapa förutsättningar för att bygga bostäder.

Detaljplanearbetet kommer att ta ungefär ett år och ambitionen är att både gatan och eventuell byggnation ska vara färdigt under 2014/2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.