Foto: SVT

Örebro kommun stärker arbetet med HBTQ-frågor

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag antar kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt en ny handlingsplan för HBTQ-frågor. Tanken är att planen ska fungera som ett stöd för att kommunen ska kunna uppfattas som trygg för alla, oavsett kön, sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Det är första gången queerperspektivet inkluderas i en kommunal handlingsplan i Örebro, och enligt kommunen kommer det betyda att arbetet kring normer utvidgas, men också att kommunen kommer arbeta mer med att ifrågasätta kategorier och normer i samband med bland annat utbildningsinsatser.

– Att vi stärker arbetet med att förbättra skolmiljön för våra barn och ungdomar är viktigt. Alla, oavsett kön, sexuell läggning, könsuttryck eller könsidentitet skall känna sig trygga och inkluderade i skolan, säger Kenneth Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Den nya handlingsplanen ska gälla fram till 2021, och ersätter en föregående handlingsplan som gällt sedan 2012. I planen finns 20 aktiviteter som bland handlar om att höja kunskapsnivån om HBTQ-frågor, och göra Örebro kommun till en mer attraktiv arbetsgivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.