Lånet gäller i första hand vårsäsongen. Foto: ÖSK

ÖSK lånar från Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

ÖSK lånar en mittfältare från Manchester City. Det handlar om den 20-årige ghanske mittfältaren Divine Naah.

Naah skrev på för den brittiske storklubben sommaren 2014, bara 18 år gammal, och har sedan dess varit utlånad till flera europeiska klubbar.

Bland annat har han spelat över 30 matcher för holländska NAC Breda och nu senast kommer han från FC Nordsjælland i danska SAS-ligan.

– När den här möjligheten dök upp tvekade vi inte. Naah är en mycket spännande mittfältare som kommer spetsa konkurrensen på vårt redan starka mittfält, säger ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark i ett pressmeddelande.

Spelklar mot Häcken

Naah gjorde sitt första träningspass för ÖSK nu på morgonen, då han också genomgick en medicinsk undersökning. Förhoppningen är att han ska vara spelklar till hemmamatchen mot Häcken den 5 mars.

– Det finns egenskaper i honom som vi tror kommer blomma ut och få rejäl färg i ÖSK-tröjan, säger ÖSK:s tränare Alexander Axén.

Lånet gäller i första hand vårsäsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.